Witam pięknie wszystkich :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać jak robię swoją domową pizzę :)

Zawsze robię pizzę bez drożdżową ponieważ bardzo ale to bardzo wyczuwam najdelikatniejszy smak i zapach, mdli mnie wręcz od zapachu drożdży, a jeśli jem taki wynalazek z ich dodatkiem to mam okropne dolegliwości pokarmowe :)
Pizza bez dodatku drożdży to danie które przypadnie do gustu osobom które nie lubią drożdży ale i pizzomaniakom :)

Przepis jest bajecznie prosty, modyfikowałam go w momencie totalnego braku składników a potem gdy robiłam kolejne pizze to po prostu dodawałam to co lubię najbardziej :)

SOS POMIDOROWY
2 pomidory / 3 łyżki oleju lub oliwy / sól i pieprz do smaku / bazylia / oregano / ząbek czosnku
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę i odstawić na chwilę by składniki się przegryzły.

CIASTO
1,5 szklanki mąki / około 65 ml każdego płynu z rodzaju - mleka, gorącej wody, oleju / łyżeczka soli / łyżeczka cukru

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać ciasto a potem je zagnieść i wyrobić. Gorąca woda nada nieco puszystości. Gotowe ciasto odstawić na chwilę a potem rozwałkować na cienki placek.
Posmarować sosem pomidorowym.

DODATKI I WYKOŃCZENIE
ser mozarella (kulki) / szynka serrano / rucola
Na posmarowane sosem ciasto powykładać kuleczki mozarelli. Można je przedtem po przekrajać na pół żeby było ich "więcej" na pizzy. Tak przygotowany placek piec przez około 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym do około 180 stopni.
Po wyjęciu posypać rukolą i szynką serrano.
Smacznego!:)